Főoldal :: Rólunk ::

Rólunk

A Török Trade 1995-ben alakult meg a főoldalon megfogalmazott célokkal.  A kezdeti cégforma betéti társaság volt, amiből a cég 2001-ben korlátozott felelősségű társasággá alakult át.


1996-ban részünk volt abban, hogy a MÁV a Budapest-Hegyeshalom vasútvonal korszerűsítése projektben kísérleti céllal úgy döntött, hogy Budapest Déli-Pályaudvaron – Európában a 2. vasúttársaságként – kipróbálja az LCD utastájékoztató táblákat és a pályaudvart ilyen eszközökkel szereli fel.  Az LCD-táblák azóta is kiválóan és megbízhatóan működnek igen alacsony üzemeltetési költséggel és nagy megbízhatósággal.


Szintén 1996-ban és ugyanebben a projektben szerelte fel a MÁV az ezen a vonalon közlekedő mozdonyait modern, 450 MHz-es UIC mozdonyrádiókkal a mi közreműködésünkkel.


A 21-éves várható élettartamú LCD-üvegekkel szerelt utastájékoztató táblákkal a MÁV a Déli-Pályaudvar üzemi tapasztalatai alapján olyannyira elégedett volt, hogy a 2001 évi újabb utastájékoztatási tender vizuális tábláit már csak LCD-technikával szerezte be.  A kezdetben pixeltechnikával, később finommátrix technikával megjelenítő LCD-kijelzők az ezt követő években tömegesen elterjedtek a MÁV területén.


Manapság vita van arról, hogy vajon milyen létjogosultsága van az egyéb kijelzőtechnikáknak (LED, TFT, OLED stb.) olyan külsőtéri vasúti vagy városi forgalomtechnikai alkalmazásoknál, ahol a szabadon álló, fedél nélküli kijelző közvetlen napsütésnek van kitéve és tartósan el kell viselnie a benne fellépő nyári 80-90°C-os vagy a téli -40°C-os hőmérsékletet. Ilyen szélsőséges körülmények között sem károsodhatnak alkatrészei és nem utolsósorban állandóan jól olvasható tájékoztatást kell biztosítania az utasoknak.  Ezért a mi véleményünk szerint külső téren még ma is a legolcsóbb és legmegbízhatóbb az LCD-technika alkalmazása.  Lehet, hogy az egyszeri beszerzése nem a legolcsóbb, de csekély üzemi költségeivel és a 22-éves (200.000 óra) várható élettartamával hosszú távon költséghatékonyabb, mint pl. az olcsóbb, de -- mai technikai szintjén még csak 5-éves várható élettartammal rendelkező -- TFT-technika. 
Török Trade   Kapcsolat   Hasznos Linkek   Weboldalkészítés
 
Tel.: +36 1 282 2767
Fax: +36 1 282 2767
info@toroktrade.hu
Török Trade Kft.

Székhely: 1195 Budapest, Magyar László u. 30.
 
BMG MIS GmbH
Center Communication Systems GmbH
Adatvédelmi nyilatkozat
 
Website Design Online Marketing HW Online
Website Design
Online Marketing
2012 Copyright ©